Виртуозната инструменталистка Терезие Ковалова призна пред чешки медии, че в тийнеджърските си години е страдала от анорексия.

Звездата на спектакъла VIVALDIANNO, който ще завладее родната публика на 19 март в Арена Армеец, разкри, че именно виолончелото и любовта към музиката са й помогнали да се излекува от коварната болест.

В откровената си изповед ослепително красивата и също толкова талантлива Терезие Ковалова споделя, че прекалено високите очаквания към външния вид на моделите са причината за големия брой заболели млади момичета. “Самата аз попаднах в капана на анорексията, когато започнах да участвам в ревюта и да усещам натиска на индустрията”, допълва атрактивната челистка.



Класическата музика става причина за преодоляването на хранителните проблеми на Терезие Ковалова, а виолончелото се превръща в най-добрият й приятел. Днес няма и помен от неувереността на красавицата, която е рекламно лице на световноизвестни брандове, а присъствието й на музикалната сцената и виртуозните умения й печелят редица престижни отличия.

Русото изкушение има и завидни гласови данни, които съчетава с уменията си на виолончелото в интересни и алтернативни проекти, като групата Calm Season и формацията Vladivojna La Chia. Терезие Ковалова се присъединява към зрелищния спектакъл VIVALDIANNO веднага след като получава покана от създателя на шоуто Майкъл Дворжак.



На 19 март публиката в Арена Армеец ще се потопи в Бароковата атмосфера с триизмерния образ на Антонио Вивалди под звуците на виртуозен оркестър. Билетите за събитието са на цени от 40 до 70 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и online. Организатор е Moko Solution. Актуална информация: Vivaldianno - първият 3D концерт в България - Официално събитие.