Британският град Манчестър стана арена на терористичен акт.

19 души са загинали, а още 50 са ранени при взрив на концерт на американската певица Ариана Гранде. Взривът избухнал малко след края на концерта (около 10:35 местно време), твърдят очевидци. След това настъпила истинска паника. Участието на Гранде е било в "Манчестър арена" - най-голямата покрита зала в Европа.

Тя побира 21,000 души, а концертът е бил разпродаден. Основната маса посетители на концерта са били деца и непълнолетни, твърдят британски медии. Говорители на Ариана Гранде съобщават, че тя е невредима. Час след трагедията тя сподели в Туитър профила си: "Съжалявам от дъното на сърцето си. Нямам думи".

"Ариана Гранде точно беше приключила с последната си песен и напусна сцената, когато чухме огромна експлозия" - споделя очевидката на трагедията Иви Брюстър. "Изведнъж всички започнаха да крещят и да тичат към изхода. Вече чувахме сирените на полицията и линейките. Беше смразяващо. Хиляди хора се опитваха да излязат от сградата наведнъж. Всички пищяха и ревяха. Цялата зала миришеше на дим" - допълва тя.