Най-силната ни ръкавица и боксьор №1 на България за 2011 година Тервел Пулев спука от бой англичанина Уорън Бейстър с 19:5 точки в 1/4-финала в категория до 91 кг. в турския град Трабзон.

С успеха си 29-годишният софиянец, брат на страшилището на профиринга Кубрат Пулев-Кобрата, се класира за полуфиналите на олимпийския квалификационен турнир, където днес ще срещне хърватина Марко Галич. Само победителят в категорията получава виза за летните олимпийски игри в Лондон това лято.

"Тево изигра блестящо мача, в шампионски стил буквално бомбардираше съперника си. Във втория рунд със светкавичен удар го свали в нокдаун, а след това англичанинът, явно уплашен, започна да държи, да бута, да си навежда главата. Съвсем логично реферът на ринга направи две официални предупреждения на английския боксьор - едно за навеждане на главата и едно за държане. След удара на гонга за никого нямаше съмнение кой е победителят", заяви президентът на Българската федерация по бокс Краси Инински.

Преди да размаже британеца, Тервел, който е 2-кратен европейски вицешампион, трупяса черногореца Милан Радонич.

Междувременно също в Трабзон Александър Александров спечели олимпийската квота в най-леката категория в бокса, до 49 килограма, разправяйки се с молдовеца Валери Крима с 12:4.