ММА боецът Благой Иванов и професионалният боксьор Тервел Пулев се срещнаха в меката на бойните спортове – Лас Вегас. Багата приветства с добре дошъл Тервел и го поздрави сърдечно за рождения му ден. По-малкият от братята Пулеви навърши 36 на 10 януари и получи много поздравления от приятелите и феновете си.

“Благодаря от сърце на всички, които ми честитиха! Накарахте ме да усетя истински рождения си ден, защото иначе съм в обичайния си тренировъчен график. Поздрави, обичам ви!”, написа Тервел във “Фейсбук”. Шампионът на Европейския съюз по бокс пристигна в САЩ малко преди Нова година, като той ще се готви отвъд океана до края на януари. С него работят трима специалисти, а скоро се очаква да стане известен и следващият съперник на бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон 2012.


Тервел Пулев е в серия от 12 поредни победи, от които 11 с нокаут. Той извоюва първата си титла на профи ринга на 27 октомври, когато направи безпомощен Леонардо Бруцезе още във втория рунд. Благой Иванов пък от години живее и тренира в Лас Вегас. На 9 март единственият българин в UFC ще влезе в октагона за своя втори мач в най-популярната ММА организация. Негов съперник ще бъде коравият американски ветеран Бен Ротуел.

32-годишният българин дебютира за компанията през лятото. Тогава загуби по точки от бившия шампион на организацията Жуниор дос Сантос (Браз). Битката беше в пет рунда. След срещата се оказа, че Багата е играл с контузия, заради която оперира за втори път своя менискус в рамките на няколко месеца.