Тервел Пулев ще направи професионалния си дебют на 3 декември на галавечерта, в която по-големия му брат Кубрат Пулев ще се изправи на ринга срещу Самюел Питър в сблъсък за интеркониненталната титла на WBA тежка категория в "Арена Армеец" в София.

Тервел влиза в платените редици след изключително успешна аматьорска кариера, включваща бронзов медал на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. и сребро на Европейския шампионат по бокс за аматьори в Москва през 2010 година.

33-годишният Тервел се надява да пренесе тези успехи и в професионалната си кариера, присъединявайки се към историческото шоу на брат си Кубрат на родна земя в София на 3 декември.

Тервел ще се бие в полутежка категория, като опонентът му ще бъде обявен съвсем скоро.

"С нетърпениe очаквам професионалния си дебют", каза той. "Това ще е много специално събитие за мен и се вълнувам, че ще се боксирам редом с брат си като част от това историческо събитие за българския бокс. Тренирам здраво и обещавам да зарадвам феновете със запомнящ се мач. За мен е голяма чест да представлявам родината си. Кубрат и аз ще накараме България да се гордее с две страхотни победи!".

Промоутърът Кале Зауерланд посрещна новината с радост и изрази увереност, че Тервел ще е страхотно допълнение към шоуто, в което ще има още пет мача. Коронният сблъсък ще бъде между Кубрат и Самюел Питър.

"Много сме щастливи, че Тервел ще се бие на 3 декември", каза Зауерланд. "Той е страхотен боксьор, като брат си, и ще е вълнуващо допълнение към шоуто. Освен Тервел и коронния мач, ще имаме още пет сблъсъка, които ще обявим следващата седмица".

Билетите за "Нощта на шампионите", в която Кубрат Пулев и Самюел Питър ще се борят за интерконтиненталната титла на WBA тежка категория се разпространяват в мрежата на www.eventim.bg.