След две банки глюкоза и денонощие на системи Калин Терзийски се включи в активния живот на „Фермата”, но не за да сглобява каруци и да обгрижва животните, а за да облагороди обора.

Писателят, който въпреки тежката си зависимост не спира да обръща по две чаши вино всяка вечер, съживи стената на керпичената постройка с портрет на непозната красавица. „В България рисуването, писането никога не се е смятало за сериозна работа –
докато коването на пирони, риенето на въшки си е работа.

Макар че от физически и психически всеки творчески процес е многократно по-изтощителен”, сподели авторът на „Лудост”. От ефира той призова, ако някоя от зрителките се разпознае като „Мадоната от Боснек”, да му звънне за лична среща.



Към порока си Терзийски се върна след два месеца въздържание, а състоянията му, близки до паникатаки, са в унисон с емоционалния му срив. Изяждан от вина, че е зарязал жена си Ивана заради актрисата Елен Колева, той е решен да поправи грешката си.

„Тия месеци ми дадоха доста много храна за размисъл. Идеята да поискам прошка на Ивана е узряла – искането на прошка е пречистване на душата и получаването й е голям благодат. Аз много добре знам, че поискана и дадена прошка не намаляват горчивината на преживените неща. Но, ако животът не е горчив – какъв вкус ще има въобще?

На фона на горчивината се усещат сладостите в живота”, разсъждава Калин.

Искрата между Елен и Калин припламна покрай редакцията на първата й стихосбирка, а впоследствие писателят се нанесе у тях безпомощен и огорчен от смешните хонорари, които получава за текстовете си. Колева, която доскоро делеше рогозка и мотика с Терзийски в шоуто на bTV, призна, че едногодишният им роман е бил разрушителен и също я тласнал към чашката.