Резултатът е просто страхотен! Така се ражда дуото THE KHANS. Петър Алексиев и Атанас Борисов започват своята съвместна работа преди няколко години и решават да се отдадат на много труд в търсене на отличен старт на своя музикален проект. Представяме ви „FREEDOM” – убийствен трак с визуално зашеметяващ клип и подобаващо звездно участие:

Какво се случва когато талантлив млад композитор обедини усилията си с тези на точно толкова талантлив саунд дизайнер, боравещ виртуозно с всеки звук?

Режисьор на продукцията е Радостин Събев – Шошо, а главните роли са поверени на Йоана Темелкова, Асен Блатечки, Алек Алексиев, Димитър Банчев и талантливия Ивайло Стоянов. Историята разказва за съдбата на малко дете, което губи родителите си, загиващи от ръката на впечатляващия злодей, пресъздаден на екрана от Асен Блатечки. Разтърсваща история за свободата, отмъщението и силата на семейството. Продуценти са самите Петър Алексиев и Атанас Борисов, които влагат цялата си душа и сърце в създаването на музиката.

Парчето е мощна комбинация от силни бас линии, витруозна оркестрация и български фолклор. Преплитат се цигулката на Стоимен Пеев, виолата на Кирил Христов и виолончелото на Димитър Тенчев от Софийски Солисти, а вокалите на Любомира Павлова от Мистерия на Българските гласове, Теодор Койчинов – един от най-добрите мъжки вокали, Яна Гълъбова – поп-опера и Петър Алексиев завършват това уникално изпълнение и му придават световно звучене. Музикантите споделят, че проектът отнема повече от 2 години, а в организацията се включват десетки приятели и съмишленици.

За пресъздаването на историческа атмосфера в начинанието се включват и сдружение „Наследство“ Хисаря. Анко Лаловски, Цветелин Шаралиев, Евгения Главчева и Виктория Главчева осигуряват реквизита. Всички елементи са автентични – носиите, дрехите на бунтовниците, пушките и аксесоарите. Останалата част от магията в пренасянето ни в историческата епоха е дело на специалния грим и ефекти от София Ракова и Людмил Николов. THE KHANS продължават своята активна работа и непосредствено след представянето на своето дебютно видео се впускат в ново приключение, което съвсем скоро ще бъде показано на феновете.

снимка:pr