Хитовият поп изпълнител The Weeknd обвини наградите „Грами“ в корупция. Нападката бе отправена вследствие на изненадващото му пълно изключване от 63-ите годишни номинации за престижните отличия, които бяха обявени във вторник вечерта.

Отсъствието му от всички категории изуми наблюдателите и веднага се забеляза от авторитетните музикални издания, тъй като тази година The Weekend доминираше на музикалната сцена. Неговият албум After Hours се радваше на голям успех и канадската поп звезда оглави класациите с множество хит сингли.

Те обаче очевидно не са били сметнати за достатъчно добри, за да попаднат в битките за най-добър албум, песни или запис на годината. Самият изпълнител, който е носител на 3 награди „Грами“, изказа нескритото си възмущение от звукозаписната академия в социалните мрежи.

"Наградите „Грами“ остават корумпирани. Дължите прозрачност на мен, моите фенове и индустрията...", написа The Weeknd в Туитър. Той се позовава на процеса на номинациите, който е таен и самоличността на хората в комисиите, които избират изпълнителите, не се разкрива публично.

Според източник на Variety цялото това напрежение между канадския певец и организаторите на наградите "Грами" е заради намерението на музиканта да излезе на сцена както на церемонията по връчването на призовете на 31 януари, така и в шоуто по време на Супербоул, което ще се проведе седмица по-късно.

Някои издания подозират, че изключването му е тъкмо някаква форма на възмездие и отмъстителен ход, заради напрегнатите преговори, които са се водили между aкадемията и The Weekend, преди той да реши, че ще участва и в двете събития.