Британската рок банда The Who планират да направят албум с неиздавани записи по случай 50-годишнината на групата и предстоящото им турне.

"Опитвам да прегледам всички 20 000 часа записана музика, за да намеря добри парчета. Ще избера това-онова и ще го дам на Роджър да видим дали ще успеем да издадем албум", казва китаристът Пийт Таунсенд пред списание "Билборд".

Пийт Таунсенд, вокалистът Роджър Долтри и басистът Джон Ентуисъл започват да свирят заедно през 1961 г., а през 1964 г. избират името на бандата The Who, когато барабанистът Кийт Муун се присъединява. Макар че живите членове на групата направиха няколко "последни турнета", първото от които бе през 1982 г., според китариста "ето това трябва да правим". "Бях готов за 50-годишнината, но всичко се промени. През май ще навърша 69. Всички мои приятели или се разболяват, или умират. Знаех, че ще се случи така. За мен ще бъде голямо щастие да направя хората щастливи, предстоят големи планове. Надявам се всичко да мине както трябва", добави китаристът, пише БГНЕС.