Шотландската актриса Тилда Суинтън, която сме свикнали да виждаме с къса коса и най-често без грим, напоследък е направо неузнаваема.

Новият й имидж се дължи на участието й в лентата "Катастрофа". Тилда обикновено е със светлоруса, почти бяла коса. Според спецове, благодарение на по-тъмната коса и необичайния грим тя изглежда с 15 години по-млада.

"Много съм щастлива да съобщя, че съм неузнаваема. Не знам дали някой изобщо ще иска да го разпознаят в такава роля" - е казала звездата. По думите на Суинтън, за да се постигне невероятният ефект, са били използвани перука и много козметика.



В "Катастрофа" тя изпълнява ролята на собственик на списание.

Наскоро бе съобщено, че шотландската звезда и носителка на "Оскар" за поддържаща актриса Тилда Суинтън ще участва в екранизацията на комикса "Доктор Стрейндж", припомнят от БТА. Суинтън ще партнира на Бенедикт Къмбърбач в новия филм на компанията "Марвел". Режисьор на новата лента ще е Скот Дериксън. Предвижда се Тилда Суинтън да изпълни ролята на Старейшината, наставник на доктор Стрейндж. В оригиналния комикс героят е мъж, но специално за актрисата ролята ще бъде преработена.