„Аз съм ТИТА“, дебютният албум на поп звездата на Адаманд, достигна платинен статус по продажби и получи сертификат за постижението от БАМП, официалният сертифициращ орган на звукозаписната индустрия за България по стандарти, одобрени от Международната федерация на индустрията, IFPI.

„БАМП поздравява Христина Христова-Тита и екипа на Адаманд за осъществените забележителни физически продажби на албума „Аз съм ТИТА“ и то в период на локдаун и пандемия“, пише по повод платинения сертификат г-жа Ина Килева, Изпълнителен директор на БАМП. „Пожелаваме от сърце вдъхновение и успехи и все по-активна подкрепа от феновете в мисията за успешно развитие на съвременната българска музика“, допълват от БАМП.

„Благодаря на всички, които направиха моята приказка реална. И то в една много трудна за целия свят година. За мен е чест да съм първият артист от своето поколение у нас с платинен албум, успешен моден бранд и мега лейбъл зад гърба си“, развълнувана е и самата Тита. „Благодаря на всички, които повярваха в мен, в Христина. На всички, които загърбиха предубежденията си към мен, Тита. На всички, с които заедно мечтахме, плакахме и продължаваме напред. Обичам ви!“

„Аз съм ТИТА“ е перфектен микс от модерен звук и актуални послания, пресъздадени в мощни поп балади като „Първият човек“ и денс хитове като „Минимумът“. Вътре има и завладяващо парче на испански, както и кавър на „Летим“ на Любо Киров, който е и музикален продуцент на албума. За първи път тук Тита се заявява и като автор на музика и текст. Албумът излиза в самото начало на 2020 година и съдържа 10 песни, обединени от идеята Опознай преди да съдиш. Необикновено личният дебют на поп звездата е сбъднат с горещото вдъхновение на NESCAFÉ® 3in1 - кафето, което подкрепя младите таланти в България.

„По време на локадауна, когато не можехме да бъдем дори с най-близките си, осъзнах още повече колко е важно да можеш да общуваш без предразсъдъци. И на живо, и в интернет. Без топлина, приятели и съмишленици сме нищо.“, споделя Тита. „Музиката е необикновена стихия, която е създадена да ни свързва мигновено и завинаги. Тя може да бъде много лично преживяване, но едновременно с това ни кара да се чувстваме едно с цялата вселена. Посвещавам успеха на своя първи албум на всички млади хора в България. Всеки има своя скрит талант, не се страхувайте да откриете своя – заслужава си!“, заявява уверено платинената поп принцеса на България.

Това е първият албум, създаден от продуцентска компания за дебютиращ артист в новата музикална история на България, който става платинен. Резултатът е смайващ и заради това, че се случва по време на безпрецедентна световна криза и невиждани социални ограничения.

За топ отбора на Адаманд и Тита признанието е пореден успех, след като през 2020 заедно лансират и първата модна марка на музикална звезда у нас с две поредни напълно разпродадени колекции – Antilopa From Tita With Love.
Съвсем скоро ще разберем и дали платината по продажби е логичната увертюра към наградата Албум на годината от БГ Радио. „Аз съм ТИТА“ е сред финалистите, номинирани за приза в категорията. Всичко, разбира се, е в ръцете на феновете, които продължават да гласуват и подкрепят любимите си музикални звезди.