Тази нощ в 00:07 ч. за първи път филм от поредицата за легендарния агент 007 ще излезе на  голям екран у нас. „007 Координати: Скайфол” е 23-та продукция за Джеймс Бонд, чиято световна гала премиера се състоя на 23 октомври в Лондон, в присъствието на кралското семейство - Принц Чарлз и съпругата му Камила.

Вниманието на феновете беше пленено основно от актьорите във филма - Даниел Крейг, Беренис Марло, Наоми Харис, Хавиер Бардем, Джуди Денч, Бен Уишоу и Ралф Файнс. Сред гостите бяха също Кели Брук, Наоми Кембъл и Владимир Доронин, Борис и Лили Бекер и др.

В компанията на чаровни 007 момичета и сребрист Aston Martin V8 Vantage, миналата вечер в Cinema City София се състоя и българската гала премиера на „007 Координати: Скайфол”. Гости на събитието бяха популярни обществени личности и представители на бизнеса.

В новата, 23-та лента за легендарния британски шпионин - „007 Координати: Скайфол” - Даниел Крейг се завръща в ролята на героя на Иън Флеминг Джеймс Бонд. Неговата лоялност към Ем (Джуди Денч) е подложена на изпитание след като я застигат тайни от миналото й. Когато МИ-6 е атакувана, той трябва да проследи и елиминира заплахата, независимо какво може да му коства това в личен план.

Режисьор на „007 Координати: Скайфол” е Сам Мендес (“Американски прелести”), а продуценти са Майкъл Г.Уилсън и Барбара Броколи. Сценарият е дело на Нийл Първис, Робърт Уейд, Джон Логан. В България „007 Координати: Скайфол” излиза в IMAX и кина Cinеmа City тази нощ в 00:07 ч., а официалната премиера на филма в цялата страна е утре, 26 октомври 2012 г.