Един от най-известните бохеми на България - Тодор Славков не пие алкохол от близо 2 години.

Той сподели в предаването "На кафе", че алкохолът не му липсва, но му липсват събиранията с компаниите и приятелите, които той избягва, за да остане трезвен.

Катастрофата, която го праща в болница на 30 декември 2015 г. е преломният момент, след който Тодор окончателно оставя чашката.

Тогава той тръгва на фитнес при добър приятел от VIP Brother. Под зорките наставления на Ники Китаеца, Славков влиза във форма и сваля 20 килограма.

До ден днешен наследникът на Тодор Живков ходи в залата по два-три пъти седмично. С дъщеричката си Катя карат колела и ски.

Изненадващото за Славков е, че въпреки многократните си заявления, че никога няма да се занимава с политика, той е кандидат за депутат от движение "Напред България", което е основано от неговия баща.



Славков-младши взел решението да се включи, след като прочел програмата, написана от баща му през 1994 година, в която очертаните проблеми си стоят и до днес.

"Аз презирам политиците и не искам да приличам на политиците в България! Ако исках да стана депутат, можех да вляза в парламента преди много време", откровен е Славков.

"Канен съм от всички политически сили", каза той пред водещата Гала.

Особено след участието му във VIP Brother са го дърпали от всички страни.

"Не знам какво харесаха тогава в мен, може би личния пример", каза Славков в типичния си шеговит стил.

Сега той води листата на движението във Видин. По думите му западащият град е символ на разпада в държавата ни. Ако има власт, Славков би инициирал истинска ревизия на прехода.

"Може ли страна като България да няма войска! Ако утре дойде един турчин и забие едно знаме в Кърджали, ние няма какво да направим", гневи се наследникът на династията Живкови.