"Не съм мразен", заяви категорично внукът на Тодор Живков - Тодор Славков, в интервю за Нова телевизия.

Той коментира и скандала с поругаването на български паметник от македонски журналист. Ако взимате под внимание глупостите, които казва руският депутат Пьотр Толстой, все едно да се вслушате в бръщолевенията, които ще кажа тук в студиото", допълни Малък Тошко.

"Мене ме нямаше тук след промените, когато е било адски трудно на цялото ми семейство. Да не отваряме темата за всички българи, които никак не им е било лесно", допълни гостът, запитан кой период в живота му е бил най-труден.

"Несъмнено това беше затворът", посочи той.

"Може би не е имало "куфарчета с пари", но всички при всички задгранични дружества нямаше абсолютно никакъв контрол. Нали трябваше да има изкупителна жертва. Подхвана се тази вълна, народът искаше жертва. Ние не сме прецедент в историята. Триста човека са разследвали фамилията ми, ровили са в чужбина. За какъв ресурс говорим", попита риторично Славков.

"Баща ми казваше нещо много умно - жена, куче и дете не бива да се бият. Защото след това страхът им изчезва, иначе може да ги сплашиш. Жените в живота ми намаляват пропорционално на алкохола, който употребявам. В момента наблягам на платоническата любов", пошегува се Тодор.

"Ти можеш ли изобщо някога да си сериозен?", попита го водещата Лора Крумова. "Ами след като два пъти идвам навреме за предаването ти, значи мога и да съм сериозен. Аз никога не съм се опитвал да играя роля, нямам кариера, не се страхувам да изгубя нещо, затова мога да се държа по този начин", заяви Тодор Славков. Той допълни, че въпроси от рода на "С какво се издържаш", са "пълни глупости". "Баща ми беше много амбициозен. А аз не съм", заяви накрая Тодор Славков.