Том Круз е един от най-известните сциентолози и въпреки множеството негативни информации относно тази религиозна група, никога не се е разграничавал от тях.

Нещо повече, той е на една от челните позиции в тамошната йерархия.

Рядко обаче си позволява да коментира сциентологията, имайки предвид колко противоречиви мнения предизвиква тя.

Този път обаче изказа мнение и както може да предположите – то е позитивно, естествено. Круз е убеден, че дължи всичките си успехи в кариерата и живота именно на сциентологията.

„Помогнала ми е страшно много през годините. Аз съм сциентолог от над 30 години. Това е нещо, без което не бих бил това, което съм в момента, не бих постигнал всичко това. Сциентологията е една много красива религия и аз съм много горд с нея“, заяви Том Круз.

Според него религиозните му вярвания помогнали да преодолее и дислексията, от която страдал и която го комплексирала от малък.

Нищо не спомена обаче относно информациите отпреди години, че именно заради сциентологията е загубил съпругата си Кейти Холмс и дъщеря си Сури, с които от години не поддържа почти никаква връзка. В момента Том Круз имал нова приятелка, а информациите сочат, че сциентолозите му избират партньорките в живота.