Том Круз е готов да се откаже от сциентологията, за да си върне бившата си съпруга Кейти Холмс, съобщава сп. "Пийпъл".

Актьорът, чийто шестгодишен брак с 33-годишната брюнетка приключи през август, преосмислял връзките си със сциентологията след 20-години, прекарани в нейното лоно, защото се почувствал провален след раздялата си с Холмс. 50-годишният Круз беше женен и за Никол Кидман от 1990 до 2001 г.

"Сега той загуби най-ценното нещо в живота си и разбира, че макар сциентологията да не навреди на успеха му в бокс офиса, тя стана причина за края на не един, а два негови брака. Когато Кейти му даде документите за развод, това беше ужасяващо и сурово събуждане", разкри запознат източник.

Круз, който има шестгодишна дъщеря Сури от Кейти, се дистанцирал от религията и негови приятели съобщиха, че от месеци не са го виждали на службите или на неделните проповеди.

"Той изгуби Никол, а сега и съпругата и дъщеря си. Винаги е използвал техники на сциентологията, но сега осъзна, че те не работят в брака. Том вече не иска да бъде момчето от постера на сциентологията. Мнозина смятат, че той се оттегля, защото сциентологията го е разделила с Кейти", допълва източникът.

Според близки до бившата звездна двойка източници, ако Том скъса връзките си със сциентологията, Холмс може да се върне при него, пише БГНЕС.