Том Круз искал да се ожени за София Вергара, преди да се събере с Кейти Холмс, съобщават американски таблоиди.

Андрю Мортън, автор на книгата "Том Круз: Разрешена биография", заяви пред сайта Celebuzz, че актьорът опитвал да съблазни родената в Колумбия звезда от сериала "Модерно семейство".

Круз се запознал със София в Монреал, Канада, докато снимал филма "Четирима братя". Приятелят на актьора и също последовател на сциентологията Уил Смит изпратил покана на знойната актриса да присъства на парти преди церемонията по раздаването на наградите Оскар през февруари 2005 г., организирано от съпругата му Джейда Пинкет Смит. Тя така и не се запознала със семейство Смит, но била заинтригувана и отишла на партито.

Тогава я запознали с Круз, който веднага пуснал в действие усмивката си и започнал да пръска чар. На следващия ден актьорът изпратил на Вергара цветя, шоколадови бонбони и бележка, която тя споделила с приятелки.

"Тя се срещна с децата му, нямаше съмнение, че той я "прослушва" за ролята на негова съпруга", разказва запознат източник. "Ако тя беше проявила интерес, днес щеше да е следващата г-жа Круз. Дали нещата щяха да стигнат по-далеч? Няма съмнение. Той искаше да се ожени за нея. Но тя беше изключително ужасена от Сциентологията. Тя искрено вярваше, че ще бъде поразена от Бог и ще гори в ада, ако се присъедини към тази църква. Точно това и каза", допълва източникът, пише БГНЕС.