Звездата на Холивуд том Круз има намерение да се върне в ролята на пилота от американския военен флот Маверик, в когото той се преобрази във филма "Топ гън" преди близо 30 г., пише в. "Дейли мейл".

Оригиналната лента беше заснета през 1986 г. с прекрасното партниране между Том Крус и Кели МакДжилис.

Втората серия на "Топ гън" не можеше да отлепи, за да стартира работата по нея, въпреки подкрепата на продуцента Джери Брукхаймер. Но в четвъртък Дейвид Елисън, директор на продуцентската компания Скайданс потвърди, че се работи по сценария.

Сценарият ще е дело на Джъстин Маркъс, който е оценяван като много надарен автор, можещ да покаже на света в какво днес са се превърнали бивши пилоти от бойния флот. Идеята за филма е, че днес бойната авиация вече е навлязла в епохата на безпилотните самолети и технологии пето поколение, а ерата на въздушните битки и бойните пилоти приключва.

Отново основният сюжет ще бъде концентриран върху личността на Маверик, макар че известният в миналото боен пилот днес е с 30 г. по-възрастен. И доколкото не може да има "Топ гън" без Маверик, то Маверик ще изпълнява ролята, пише в. "Дейли мейл", пише БГНЕС.