Легендарният композитор Тончо Русев хвана грип и от няколко дни е в болница.

Това съобщи съпругата на маестрото - Елена. Създателят на повече от 1000 шлагерни песни от известно време не се занимава с любимата си дейност - писането на песни, тъй като докторите имат съмнение, че страда от болестта на Паркинсон, пише "България днес".

"Все пак Тончо не е в първа младост и всяка промяна в състоянието му може да му докара нещо по-сериозно", обясниха близките на композитора. "Слава Богу, той има до себе си жена, дъщеря, внучка, все хора, които могат да хванат молива, ако много му се работи и му се прииска да напише нещо", смятат приятелите на Тончо.

Русев, който е един от най-трудолюбивите и продуктивни родни композитори, напоследък доста е променил житейските си възгледи.

"Маестрото никога досега не беше идвал при нас в кв. "Изгрев" на гроба на Учителя Петър Дънов. Цяло лято всяка сутрин идваше и правехме паневритмия", сподели Иван Цанов, един от последователите на Бялото братство. Според него Русев се насочил към нетрадиционни методи на лечение, след като загубил най-близкия си приятел Евтим Евтимов.

"Двамата често си говориха за смъртта и за това, че вярваха в прераждането", споделя жената на Тончо, която винаги е била най-голямата опора за маестрото.