Нов ситком за БНТ стяга идеологът на „Каналето” Жоро Торнев.

Сценарият ще нищи отношенията между колеги в рекламна агенция, а в епицентъра на събитията ще бъде героят на Тончо Токмакчиев.

Той оглавява екип от бъбриви и свръхенергични хора, които са по-заети да обменят горчиви спомени от изневери и рецепти за шкембе, отколкото идеи за кампании.

Режисьорът вече е заснел два пробни епизода, а смешките се списват от творческото ядро зад „Шоуто на Канала”.

В момента държавната телевизия финализира конкурсните си сесии за сериали и текат преговори за съфинансиране с одобрените продуценти.

Сред тях са и братя Чучкови, които ще разнообразят есенния праймтайм с тийнейджърска поредица. Конкурентите им от „Камера” произвеждат аналогична продукция за bTV, която ще се доближава като концепция до световния хит на Fox „Клуб Веселие” (Glee).

Сюжетът проследява стиковката между различни породи гимназисти чрез участие в местния хор.

В проекта на Чучкови музикалната част ще е сведена до минимум, а акцентът ще падне върху живота на подрастващите такъв, какъвто е – от свалките в социалните мрежи до купоните с караоке от мобилния телефон.

Тандемът е решен да повтори схемата от кастинга, която приложи за „Тилт” и ще заложи изцяло на свежи и непознати за публиката лица.

Максималната възраст за персонажите в главни роли е 22, а братята тепърва ще прослушват ентусиасти от НАТФИЗ и столичните училища.

Ако си стиснат ръцете с програмния шеф на БНТ Севда Шишманова, Чучкови ще започнат снимки в края на септември.

И докато от „Сан Стефано” 29 умуват върху новите заглавия, с които ще скочат в есенната битка за рейтинги, снимките на вече утвърдения хит „Под прикритие” все още се бавят.

Първоначално клапата за трети сезон трябваше да щракне в началото на юли, но по логистично административни причини срокът се измести с месец напред. Работата по новите епизоди ще започне по трасето между Сл нчев бряг и Свети Влас, като ще има и подводни кадри.

Сред гост звездите в криминалето ще бъде ММА боецът Любо Чука, който в реалността дели приятелство и фитнес зала с Куката Мариан Вълев.

Междувременно стана ясно, че Dream Team е на път да наследи успеха на „Столичани в повече” с драматичен сериал.

Компанията вече има зелена светлина от bTV за пети сезон на междусъседските войни в Извор, а наесен Лютови и Чеканови ще ни разсмиват с пълна амнезия за отношенията си.

Любо Нейков и Евтим Милошев определят новия си проект като „черешката на тортата” в кариерата си.