Те са двама актьори, които освен с любовта към изкуството, са свързани и с обичта си един към друг. Любимецът от сцената и малкия екран Тончо Токмакчиев и красивата му съпруга Нели повече от 20 години вървят винаги заедно, по един и същи път, и то все напред.

Тя е родена на 28 юни, а той на 2 май. Той е ненадминат комик, а тя - докторант към театралната академия. Актьорът от "Шоуто на Канала" разсмива зрителите до сълзи с емблематичните образи на Кирето и хамалина. Последната му роля в театъра е в постановката "Характери" на Камен Донев. Нели също черпи вдъхновение от театралното изкуство. Очарователната дама преподава в НАТФИЗ. Дъщеря им Таня е голямата им радост. Идилията допълва и 11-годишното куче Джефри, което щерка им донесла от улицата, когато била малка. И двамата са морски чеда - от Бургас. Изкарали там цялото си детство. Нели завършва икономическия техникум в града, след това съдбата я завърта на 180 градуса и тя отива да следва актьорско майсторство в София.

Двамата се запознали много по-късно, въпреки че живели в един град. Дори се оказало, че са ги делили две улици.
Нели вече била завършила театралната академия, когато пламнала искрата между тях. Тончо пък бил току-що уволнен от казармата. Днес си спомнят с усмивка как са работили заедно в продължение на година в кукления театър в Бургас, преди да се влюбят. "В началото той дори малко ме дразнеше", признава тя. Усмихната казва, че според нея тогава той имал много голямо самочувствие. По-късно станали близки колеги и приятели. Спомнят си с умиление за голямата група от млади хора в бургаския театър, завършили заедно с тях НАТФИЗ.

Никога няма да забравят веселите купони. Били славни времена. Оженили се, когато Тончо бил студент втори курс в театралната академия. Паметната дата за тях е 15 август. Направили сватбата навръх празника на Богородица. Събрали всички приятели и колеги. Специално за празненството гостите прекъснали почивките си, за да вдигнат наздравица с младоженците. Някои дори пристигнали на тържеството директно от къмпинга. Веселбата била голяма, дошли абсолютно всички поканени,
с изключение на Камен Воденичаров

Бил се объркал и пристигнал на другия ден. "Ама нали ще се жениш?", попитал той, а Тончо му отвърнал: "Работата вече свърши." Воденичаров бил зарязал почивката си в Созопол, за да отиде на венчавката. Стегнал куфарите ден по-рано, но така и не стигнал навреме за партито, разказват Токмакчиеви и избухват в смях. "Празнувахме и с него на другия ден", спомнят си те. Заснели кадри от сватбата и на филмче. "Трябва да си го пуснем, за да видим как сме изглеждали тогава", зарича се Тончо.

Не могат да определят един-единствен незабравим момент. "Те са толкова много, категорични са и двамата, и всички са хубави." Специален бил обаче подаръкът за рождения ден на Нели тази година. Двамата отишли на море, където ги чакала екзотична и необичайна емоция - разходка с балон на 500 м височина.

Нели още се вълнува от незабравимото изживяване. Издигането над един прекрасен парк, разположен до самия залив, е специален момент, който ще помнят винаги.

Източник: "Стандарт"