В Бургас към момента няма установен пациент със съмнение за коронавирус. Регионалният щаб прави всичко възможно заразата да не стигне до града. Кметът Димитър Николов призова да се спазва карантината, а останалите да избягват да излизат навън, ако не е наложително.

За възрастните хора са открити две горещи телефонни линии. Доброволци ще им помагат, като им доставят храна и лекарства,пише bTV. Един от първите доброволци е певицата Тони Димитрова. Тя написа снощи след обявяването на извънредните мерки: „Сега не е време за песни, а да помагаме.“

„Важно е да помагаме. Животът е прекрасно място и за да останем по-дълго в него, трябва да си останем известно време вкъщи“, призова Тони Димитрова.През 2014 година Тони Димитрова два дни изрива боклуци от наводнените къщи в Мизия. В понеделник в 6 сутринта тя тръгнала от Бургас със свой колега и по обед вече била в потопения град. „Гледах го по телевизията, но на живо е просто страшно“, коментира тогава Тони Димитрова. Тя обясни, че е поискала да отиде като доброволец, тъй като е видяла трагедията на хората.

снимка:фейсбук тони димитрова