Честититки засипаха дъщерята на Глория Симона Загорова, след като през уикенда тя спечели фестивала "Бургас и морето". Примата на фолка показа гордостта от наследничката си с трогателен пост във Фейсбук, а една от първите, похвалили горещо младата изпълнителка, бе Тони Димитрова. За първи път от създаването на конкурса присъдиха две първи награди.

Едната статуетка е за песента "Как искам времето да върна" по музика на Димитър Гетов, текста е на д-р Джина Дундова, аранжимент на Димитър Гетов в изпълнение на Загорова. Другата песен, получила максимален брой точки от журито беше "Неочаквано", по музика и аранжимент на Димитър Атанасов, текст на Бистра Александрова, изпълнена от Гергана Великова и Димитър Атанасов. Третата награда грабна чаровният Дани Милев с песента "Песен на любовта" по музика и аранжимент на Светослав Лобушки, текст на Дани Милев. Публиката даде своя вот за песента "Морско синя любов". Тя е по музика и текст на Светослав Лобушки и текст на Ники Комендвенска. Изпълнението е на Стефан Илчев.


След конкурсната програма на фестивала Летният театър на морския град събра плеяда известни български поп изпълнители, които изнесоха рецитал в памет на великия композитор Тончо Русев. В залата присъства неговата внучка Елена Хаджистоянова. За да изпеят хитове на обичания композитор, единствен носител на отличието " Сребърен кръст на Свети Николай", на сцената се качиха "Тоника СВ", Мими Иванова и Развигор Попов, Силвия Кацарова, Йорданка Христова, Мустафа Чаушев, Петя Буюклиева, Роси Кирилова, "Тоника Домини", Ваня Костова и Боян Михайлов, Панайот Панайотов, вокална група "Фортисимо" и Стефан Диомов.