Многократните световни и европейски шампиони по Шотокан Карате–До Борислава Ганева и Пламен Кирилов сключиха граждански брак в София. В края на месец юни двамата национали се врекоха във вечна вярност пред роднини, приятели и съотборници.

За първи път в историята на бойните спортове у нас, двама от най-добрите състезатели на България се венчаха и по този начин показаха пред всички, че когато му се посветиш, освен носител на световни титли, спортът може да те срещне и с любовта на живота ти.

Сватбеният ден на двамата влюбени започна с приказна фотосесия в парк-музей „Врана“, където заедно с родителите си и кумовете Диляна и Явор Владимирови – също състезатели по карате, направиха снимки за спомен. След това кандидат-младоженците се отправиха към столичния храм „Въздвижение на Св. Кръст Господен“ в кв. Лозенец, за да сключат църковен брак и така да се врекат във вярност пред Бога. Борислава и Пламен минаха под венчило в присъствието на служебно лице и казаха дългоочакваното „да“ пред гостите в специално подготвената за случая лятна градина на ресторант „Монтесито“. След тържествената част, сватбарите стартираха и със забавата в ресторанта, включваща разбира се обичайните разчупване на сватбената погача, ритане на менчето и първия танц на младоженците. Специален гост на сватбата беше Тони Димитрова. Бургазлийката изпълни за младоженците едни от най-големите си хитове.

Снимки: Катрин Христова, Мартин Назлъмов от Bore Studios