Тони Стораро и синът му Фики са убедени, че щом гласовете им са медени, значи няма как да не им провърви и в сладкарския бизнес. Навръх Деня на детето фамилията откри заведение, което носи тяхното име и се намира в кооперацията, в която живеят в столичния квартал „Княжево".

„Днес е хубав и светъл ден - 1 юни. Надявам се да потръгне, хората да идват да пият кафе, да хапват сладкиши и най-важното е да го правят с кеф и да се забавляват", заяви пред „Всеки ден" изпълнителят. Плътно до него бе съпругата му Валя, малкият му син Емо и големият Фики, който дойде за рязането на лентата.

Именно Валя ще се грижи и стопанисва сладкарницата, а мъжът й ще си гледа пеенето. Двамата им наследници отрязаха червената панделка на сладкарницата. За официалното откриване на „Стораро" бе подготвена програма с фолклорни танци в изпълнение на ансамбъл „Чинари". Накрая те поканиха всички да се хванат на голямо хоро, което се изви пред заведението.

Българският Василис Карас заяви, че сладкарницата му е допълнително занимание, а музиката стои на първо място и за миг не мисли да загърбва кариерата си, за да става бизнесмен. „Искам след години, когато вече не излизам на сцена, да имам нещо, благодарение на което да изкарвам някакви дребни пари", заяви с усмивка бащата на Фики.

Тони допълни, че въобще не е смятал, че реализирането на заведението ще му отнеме толкова много време и ще е толкова трудно. Стораро 5-6 месеца обикалял за разрешителни от Здравната инспекция за вода, разрешително от общината, за да има маси навън и още какво ли не. „Беше ходене по мъките. Наистина е страшна бюрокрацията", оплака се Тони.



Дуетната половинка на Софи Маринова не е наемал специалист, който да го съветва за предлагания асортимент или пък къде точно да бъде локацията на сладкарницата. По отношение на тортите и десертите е заложил на традиционни сладкиши - еклери, баклава, торти, кадаиф. Сред менюто няма торти „Фики" или „Тони Стораро", както предварително планираше певецът. „За момента няма да има такива сладкиши, по-натам ще видим какво харесват хората", допълни 39-годишният певец.

Интериорът е музикантски, има китара на една от стените, а масите и диваните са решени в светли и топли цветове. „Когато си силно отдаден на професията си, както в моя случай, не е хубаво да се „разсейваш" с много други различни занимания, но аз мисля за бъдещето и се надявам от сладкарницата да изкарвам поне пари за прехрана", заяви изпълнителят на „Денят на любовта". Жена му Валя се занимавала от години със сладкарство и имала „златни ръце".

Тони Стораро бе уважен от почти всичките си роднини, съседи, приятели, а от колегите му дойде Цветелина Янева, която му поднесе огромен букет и му пожела късмет. „Не се сърдя на никого, заради ранния обеден час няма да пристигнат колегите, но те ще дойдат по-късно вечерта или в някой от следващите дни", откровен бе Тони Стораро.

Източник: Всеки ден, Сн: Пламен Кодров