Фолк динозавърът Тони Стораро е твърдо решен да заформи бурен купон за 40-ия си рожден ден на 2 август. Звездата отсега кани близки и приятели в шик сладкарницата си в столичния квартал „Княжево", която носи неговото име.

Темпераментният Тони с презрение отхвърлил приказките на свои колеги, че 40-ата кръгла годишнина не бива да се празнува заради поверието, че носи нещастие. „Стига глупости, да се свивам като мишка вкъщи ли, или да се правя, че нямам празник? Ще се почерпим както трябва", отсякъл Стораро.

Синът му Фики също го поощрил да действа за джамборето. Единственото притеснение на Тони било, че няма достатъчно място за всичките 150 гости, които смятал да покани в сладкарницата. Затова големи бели шатри пред заведението щели да приютят част от гостите. Естествено, за големия купон Тони няма да черпи само с еклери и торти. Отсега на готвачите било наредено да се приготвят да правят тънки ордьоври и гурме мезета, които ще бъдат полети с отбрано вино. На 2 август сладкарница „Стораро" ще работи като ресторант, наредило фолк чудото.



Съпругата на Тони - Валя, също не страдала от излишни скрупули и ентусиазирано го поощрила за идеята. Тя лично се заела да направи списък на гостите и да покани всеки един персонално за купона на мъжа си. Стораро-старши и младши пък щели да са пиронът на вечерта и да изпеят най-големите си хитове на гостите. Естествено, тежки десерти ще бъдат черешката на тортата в разгара на тържеството. „Нека гостите се насладят на медените ни гласове и десерти", потривал ръце татко Стораро.

Фолк звездата откри сладкарница навръх празника на детето с много шум и фанфари. Позалезлият в последните години изпълнител на не един чалга хит реши да се посвети на сладкия бизнес, явно за да подсигури старините си, щом слезе от капризната чалга сцена. Тони изобщо не се съмнява, че сто на сто и в тая работа ще му потръгне като на музикалната сцена.