Станимира Колева е новата дама до Асен Блатечки. Топмоделът партнира на прочутия актьор в "Пъзел", филма, който Иво Стайков снима от началото на август.

Красавицата е пред камерите не заради идеални пропорции и излъчване на изкусителка, а заради отличното си представяне на сложния кастинг.

"Две години се чудех кое да бъде момичето за главната роля. Денонощно бях в интернет. Гледах и анализирах лицата поне на 400 актриси, балерини, манекенки... До финалните проби стигнаха 7. Операторът Емил Топузаков направи перфектно осветление, създадохме напълно автентична обстановка. И избрахме Станимира - изключително присъствие, вярна интонация, рефлективност, чар. Очаква я голямо бъдеще. Радина Кърджилова, Яна Маринова, Юлияна Кънчева също бяха абсолютно професионални и прекрасни", категоричен е Иво Стайков пред "Стандарт".

Всъщност Станимира от години работи в Париж, Ню Йорк и другите фешън полиси.

Преди време украси корицата на бразилския "Вог", което не се случва често на европейки, а още по-рядко - на българки. Тя е лице на Azzaro, мегаелитна марка в света на парфюмите и аксесоарите, на "Пантен" и "Вела".

Стайков е убеден в още един свой удар - Асен Блатечки най-после ще бъде различен.

"Досега той играеше един и същ образ - мачото, тариката, сваляча. Само имената му бяха различни".

Режисьорът не се колебае и за жанра - драма романтика.

"От 20 години живеем в екшън. Всичко започва сутрин със сводка, маскирана като новини, от които разбираме, че някакви хора са разстреляни за добро, други - за лошо, трети - в името на демокрацията или напълно случайно. Качваме се на автомобила си и на всеки трети километър споменаваме майката на шофьора отсреща. В бизнеса пък постоянно някой е готов да те излъже, да те измами или да не си плати навреме. Но никой не може да надпише живота. Затова нашата история е за вярността, достойнството, любовта. За ценностите, които могат да провокират нормалното мислене. За духа, който е над всичко. Безумията в политиката и в икономиката са следствие, а не причина", е мнението на Стайков.