Оказа се, че бъдещата принцеса на Великобритания Кейт Мидълтън съвсем не е била популярно момиче в училище. Дори напротив, на сладката брюнетка й се наложило да напусне даскало, заради непрестанните подигравки на свои съученички.

Това се твърди в нова книга, в която се разкриват неизвестни досега подробности от живота на бъдещата съпруга на принц Уилям, пише bliasak.bg.

29-годишната Кейт Мидълтън изкарала едва два срока в училището Downe House, където родителите й плащали по 20 000 лири на година, преди да го зареже през април 1996 г и да се запише на 14 години в Marlborough College.

Причината за това били шегите на по-отворените й съученички, които умирали да я бъзикат, тъй като тя била от по-тихите момичета в учебното заведение. Нейната сдържаност и добри маниери още повече дразнели другите тийнейджърки, които я тормозели по всякакъв начин. За този труден период от живота си Кейт Мидълтън разказала на своя приятелка, която пък го разкрила пред авторите на новата книга.

*Уилям и Кейт

“Тя ми сподели, че е имало група момичета, които я обиждали и постоянно й крадяли нещата. Набелязали си я за тормоз, тъй като била много тиха и скромна”, разказала приятелката на Кейт - Джесика Хей.

„Обикновено, когато ходела на обяд и сядала на някоя маса, всички около нея ставали и се местели на друго място.“

Именно тормозът от страна на бившите й съученички накарало Кейт Мидълтън да стартира благотворителна кампания, която да се заеме с този проблем.

Момиче, което учело същата година, в която и бъдещата принцеса, казало:

„Висока и слаба – това беше всичко, с което хората я бяха запомнили. Нямахме никаква представа за характера й, тъй като тя беше доста незабележима като човек.“

Друга нейна бивша съученичка пък добавила:

„Тя беше тиха, но много мила.“

Трета девойка заявила, че Кейт имала екзема, която се обостряла всеки път, когато бъдещата принцеса била под стрес.