Татяна Лолова се появи със синини и с явни следи от побой на снимачната площадка на филма "Сбогом, мамо" на Мишел Бонев.

Стряскащият вид на голямата актриса обаче не е следствие на кошмарно преживяване, а на майсторството на гримьорите на новата българо-италианска продукция, чиито снимки вървят в стария санаториум за белодробни заболявания в с. Искрец край Своге.

"Пожелавам на добър час на филма, който се снима в месеците, когато се случват добри неща за българското кино - стартира сериалът "Стъклен дом" и лентата на Димитър Митовски "Мисия Лондон", каза министърът на културата Вежди Рашидов, който бе гост на снимачната площадка.



"Искам да бия камбаната за съдбата на възрастните хора в старческите домове чрез моя филм "Сбогом, мамо". За отношението на синовете и дъщерите към техните майки и бащи", от своя страна добави Мишел Бонев, която е сценарист и режисьор на филма. Тя допълни, че в него има много автобиографични моменти. Сюжетът на продукцията се развива в старчески дом, където хора на почтена възраст са малтретирани от медицински сестри (Илка Зафирова, Вяра Коларова, Петя Силянова, Елизабет Радева).

Освен Татяна Лолова, която играе баба Мария, в лентата участват още Мишел Бонев - като садистичната й дъщеря Яна, съпругът й е Богдан (Юлиан Вергов). В ролята на техните дъщери са Марта Янева-Майдачевски (Елена) и Надя Конакчиева (Теодора). Приятелката на Мария е Ани Бакалова (Веса). Оператор е Емил Топузов.

Филмът на стойност 1 млн. и 400 хил. евро е субсидиран от филмовата студия на телевизия "Рай", от НФЦ и ще излезе по екраните в България и Италия през есента. Продуценти са Romantica Entertainment S.R.L и "Романтика Ентертеймънт" - България.

източник: в.Монитор