На 25-ти юли, петък, Touch and Go ще стъпят на родна земя за две участия – в София и в Свети Влас, съобщиха организаторите Event Zone.

Британците, станали известни с хита “Would You…?”, ще изнесат концертите си на уникални локации. В петък, 25-ти юли, Vanessa Lancaster и James Lynch ще бъдат на просторната тераса на столичния бар „III етаж“. Само ден по-късно, на 26-ти юли, събота, дуото ще излезе на луксозния плаж в комплекс Casa Real, Свети Влас. На морския бряг англичаните ще бъдат подгрявани от българите Rnblicious - Mey & Alex.

Концепцията „по-малко текст – повече джаз“, която прави Touch and Go популярни в цял свят, хрумва първо на композитора Дейвид Лов. След като издава дебютния си албум Dreamcatcher, които не придобива популярността, на която се надява Дейвид, той започва проект с бразилска музика. Пуска го на приятелите си Гордън Нелки – съосновател на Oval Music – и Чарли Гилет – гуру в публицистиката. Хрумва им идеята да създадат група, чиято музика лесно ще се изпълнява на живо.

„Причината Dremacatcher да не стане популярен е именно, фактът, че на живо не звучахме добре.“, спомня си Лов. Идеята аранжиментът да е от два или три инструмента им допада изключително. Лов настоява в проекта да се „минава направо на въпроса“. „Не исках излишни думи. Трябваше да бъде нещо, което да казва всичко вместо теб на момичето, което харесваш,“



Остава им само да намерят достатъчно емоционален женски вокал. Противно на очакванията това не е Vanessa. Тя винаги пее на живо, уточнява Дейвид, но оригиналният глас в „Would You…?“ е на дама, чиято самоличност няма да издам. Просто онзи глас има един неописуем живец, добавя още той.

Колкото до основната музикална линия - вдъхновението за нея идва от най-обикновена аналогова мелодия за мобилен телефон. Песента става тотален хит, а Лов, Гилет и Нелки създават поредица от парчета, белязали световната клубна сцена.

„Straight to number one“, „Tango in Harlem“ и „I find you very attractive“ са само някои от песните на Touch and Go, които ще чуете на живо през юли. Просто изберете къде да им се насладите.

Участията на групата са част от поредицата събития Summer Session Concerts на организаторите. До края на лятото ще чуем също Mo’ Horizons, Alice Francis, Васил Петров, Виктор Чучков, Теодосий Спасов и много други.

Началният час на събитията е 21.00 часа.

Билети за концерта в „ІІІ етаж" Bar&Dinner, София и концерта в „The Lounge Bar“, Свети Влас можете да закупите от мрежата на Eventim.