Измъчена, болна и направо плашеща изглежда княгиня Калина, единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски в последно време. Тя буквално втрещи с вида си гостите на Хуан Карлос I, който отбеляза 25 години от смъртта на своя баща заедно с близки и приятели, на заупокойна литургия вчера. Всички кралски особи бяха облечени в черно, но Калина приличаше по-скоро на призрак.

Сред поканените на заупокойната  бе и съпругът й Китин Муньос. Сплетената си на плитки глава българската княгиня бе покрила с шал от черен тюл, а очите й бяха скрити под цветни огледални очила. 

Калина е пето дете и единствена дъщеря на последния български цар (1943-1946) и министър-председател (2001-2005) на България Симеон II и царица Маргарита.

На всички присъстващи направи впечатление, че Калина не приличаше на себе си, вероятно от поредицата операции, на които е подлагала неведнъж носа си.

По време на месата, с която почетоха паметта на Хуан, граф на Барселона, 80-годишният Хуан Карлос, който отстъпи престола на сина си крал Фелипе VI преди четири години, бе в компанията на съпругата си София и децата си. Граф Хуан умира през април 1993 г. на 79-годишна възраст.

50-годишният крал Фелипе пък бе придружен от очарователната си съпруга Летисия.

Текст: Woman.bg