Приказката за грозното патенце и красивия лебед е истина! Нещо повече - приказката се развива в България.

Популярните имена в попфолка за 10 години преживяха промяна на визията си, която може да граничи само с чудесата в детските приказки.

Следващите примери доказват фразата от народния фолклор, че пубертетът при фолк певиците започва след 25-ата година, защото тогава им растат гърди и тялото им търпи значителни промени.

Огромна е промяната при Алисия. От младото момиче от софийското село Вакарел, което е брюнетка и с естествено излъчване на лицето, не е останало нищо, пише bgdnes.bg. Косата й постоянно прелива от русо до медено, а бюстът прелива. Освен това ясно личат корекциите по скулите, както и по устните, които видимо са се уголемили. Промяна има и в стила на обличане - Алисия извървя пътя от продавачка в магазин за хранителни стоки до сравнението "българската Виктория Бекъм".

*От старата Алисия нищо не е останало в наши дни

Емилия пък трудно може да бъде разпозната на старите си фотоси. Бледо момиче, което няма никакви гърди, а в белорусите й коси са преплетени розови кичури. В началото на кариерата си изпълнителката дори се обличаше с дрехи, които бяха сравнявани с бродирани покривки за маса. В наши дни Емилия е коригирала бюста си и тотално е подменила гардероба си.

*Емилия също е извървяла пътя на грозното патенце, сн: Булфото

Примата на фолка Глория в миналато повече е минавала за кръчмарска певица, отколкото за лидерка на музикалния бранш. Кожени дрехи, нелепи перуки и стърчаща прическа са само част от визията на русенката. За операциите на Гло се носят легенди (говори се дори, че си е премахнала ребро), но единствената видима промяна е уголеменият бюст.

*За пластичните операции на Глория се носят легенди

Пораснала на гърди е и Камелия. Феновете й обичат да казват, че на 40 години тя изглежда по-добре, отколкото на 20. Изпълнителката винаги е можела да се похвали с добра фигура, което я прави и финалистка на конкурса "Мис България". Далеч по-елегантна е певицата, но не спира да изненадва с нестандартни дизайнерски решения. Едно е сигурно, че не е мръднало през годините - скандалният характер на Камелия, който я прави пряма до болка.

*Камелия изглежда по-добре на 40, отколкото на 20 години, снимка: Булфото

Мария проби в попфолка още като ученичка - тогава беше с естествен бюст, бретон и дрехи със съмнителен произход. Години по-късно тя напомпа ударно гърди и устни и се превърна в моден диктатор във фолксредите. Мария е променила всичко по себе си - от веждите до аксесоарите, които носи.

*Мария си увеличи гърдите и устните като част от трансформацията

Фолк певиците масово се притесняват да се гледат на ретро фотосите, защото се притесняват от визията си. Чалга любители обаче редовно изненадват любимките си, като вадят техни снимки, които ги представят в не най-добрия им външен вид.