На базата на популярната филмова поредица "Транспортер" ще бъде направен сериал.

Снимките вече са започнали в Ница, след което действието ще се пренесе в Торонто (Канада).

В центъра на сюжета ще е човекът, който пренася пратки, без да задава въпроси - Франк Мартин. В трите ленти, които вървяха на голям екран, ролята се изпълняваше от Джейсън Стейтъм, но в сериала черният костюм облича Крис Ванс, известен от "Бягство от затвора".

Продуцент на телевизионната поредицата "Транспортер" ще е Бернард Буи, с участието на свързаните с Люк Бесон EuropaCorp и Lagardère Entertainment. Режисьор е Анди Микита, познат от сериала "Старгейт".

Бюджетът на проекта е 48 милиона долара, а сериалът ще се върти по Cinemax - дъщерен канал на HBO. Първите епизоди ще са готови догодина.

Първият сезон ще е от 12 серии, всяка с дължина 52 минути. "Искаме да има връзка между сериала и трите пълнометражни филма", коментира продуцента Буи. За целта се появява и познато лице - актьорът Франсоа Берлеан, които е в ролята на Таркони, един от основните персонажи в игралните филми. В главните роли ще видим също унгарката Андреа Осварт.

Филмовата поредица "Транспортер" се ражда през 2002 година, като сценарист и продуцент е Люк Бесон (поредицата "Такси", "Никита", "Уасаби"), а режисурата е поверена на Кори Юен. При бюджет 21 млн. долара, лентата носи почти 44 млн. и логично три години по-късно идва продължението.

"Транспортер" 2 почти утроява бюджетът си от 31 млн. долара. Последното засега продължение е от края на 2008 година, като то носи и най-много пари - почти 109 млн. долара.

В трите части на "Транспортер" Люк Бесон неизменно е сценарист и продуцент, а режисьорите се сменят.