Травеститът Елза Парини е най-известният мъж в женски дрехи в България. Той/тя е роден/а в град Попово през декември 1973 г. под името Ивайло Иванов.

Сега живее във Варна, където се изявява като радиоводещ/а и шоугърла, пише blitz.bg.

Занимава се и с консултантска дейност, медия планиране и реклама.

- Елза, ти твърдиш, че скритите хомосексуалисти са мишена за тежко изнудване. Познаваш ли случаи с известни имена, подложени на подобен натиск?
- Познавам много хора, но съгласи се, че едва ли някой ще сподели: „Абе, знаеш ли, че ме изнудват”... Но самият факт, че някой има тайни, които иска да опази на всяка цена, го прави мишена за изнудване и манипулация.

- Защо според теб тези хора не си признават открито и дори поддържат измамни „хетеросексуални” показни връзки за парлама?
- Не си признават, защото обществото не е настроено позитивно и гледа на гейовете като на хора втора ръка. Ако обществото е толерантно и не ругае различните, те няма да се крият и няма да бъдат маши в ръцете на злонамерени хора.

- Познаваш ли лично Яне Янев от РЗС и как го определяш като сексуалност и наклонности?
- /Смее се - б. а./ Не, не познавам въпросния човек. Той бе определен като гей заради забавеното говорене, леко напомнящо мяучене, но не бих казала, че е задължително да е гей. После се появиха някакви истории със негов шофьор и т.н., но не съм вътре в материята, а и не ми е интересно.

- Елза, какви са предимствата на един травестит пред един обикновен гей?
- Като цяло ще уточня за читателя, едното определя начин на обличане, а другото е вид сексуалност. Не е задължително травеститът да спи с мъже. Има хетеросексуални, възбуждащи се, именно носейки дамски одежди. Но, разбира се, в по-голяма степен травеститите харесват мъже.

Ако един травестит е хомосексуален, то той се самоопределя като жена и търси контакти с мъже, определящи себе си като хетеросексуални. Гейовете в повечето случаи търсят и имат контакти със себеподобни, тоест с гейове. Има и такива, които си мечтаят да спят с хетеро мъже. Тук изпъква предимството на травестита, защото хетеросексуалните мъже винаги биха предпочели да си легнат с нещо, което прилича на жена.

- Бил/а си в казармата... танкист. Оттогава ли осъзна същността си на травестит? Какво точно те провокира - някоя любовна връзка и сексуално предпочитание или нещо друго?
- Не, казармата няма пряка връзка със това, че съм травестит. Просто започнах да се занимавам с това тогава - навършвайки пълнолетие, вече имах самостоятелност, която ми даваше възможност да правя каквото искам. Имахме бар с мои приятели и за да разнообразим и засилим посещаемостта, започнахме да си правим травестит-шоу. Така беше дадено началото.

- Кога беше твоят „първи път” в интимно отношение и какви са спомените ти?
- О-о-о, честно, това беше толкова отдавна, че нямам ярки спомени, но не беше нито травмиращо, нито пък кой знае колко добро. Просто секс. Аз съм осъзнат гей още от половото си съзряване.

- Телевизионен шеф на една от трите национални телевизии ти е предлагал секс срещу собствено предаване. Това поласка ли те и защо не го прие? Тв босът какъв беше по-точно – хетеро-, бисексуален, прикрит гей или просто чист гей?
- Почувствах се тъпо, защото беше малко несериозно и нямаше и никаква гаранция, че ще се случи. Той е хетеро- и това ме изненада.

- Имал/а сексуален опит и с жени?
- Да, но си беше експериментиране, вече знаех, че харесвам мъже, просто бях във възраст, в която ми се правеше секс по 10 пъти на ден.

- Разкажи твоята неосъществена сексуална фантазия или еротичен сън, който искаш да изживееш наяве?
- Водя редовен сексуален живот, та не ми се случват някакви натрапчиви сексуални сънища. Нямам такива развинтени фантазии. Не си фантазирам. Сексът ми е доста обикновен и стандартен. Не си падам по перверзии. Връзване, писинг, фетиши или садо-мазо не ме привличат. Може би ще ми въздейства, ако гледам как двама готини мъже да го правят на леглото, а аз седя на канапе отстрани с цигара и питие… Ужас, излезе, че съм воайор.

- Как минава една бурна, страстна, желана, разкрепостена нощ или ден на Елза Парини?
- Различно, не обичам да планирам, почти винаги импулсивно, без много приготовления и увертюри.

Практично - типично по мъжки. /смее се - б. а./ Само веднъж имах ситуация с приготовления и се получи доста тъпо. Бяхме на уикенд в много луксозен хотел на морето, беше зима, хотелът беше празен. Вечеряхме страхотно, през това време помолих персонала да запалят камината в апартамента ни, да напълнят ваната, да запалят свещи и да оставят бутилка хубаво вино с 2 чаши. Като се върнахме в апартамента след вечерята, той влезе, съблече се и легна, предложих му да види банята, той не искаше. Все пак, след като настоях, отиде. Видя приготовленията там, върна се и каза: „О-о-о, не ми се пие вино, а и мразя да взимам вана”.

Беше покъртително. Уби цялата романтична обстановка, която бях приготвила. А когато се ядосам, на мен много ми личи, не мога да прикривам емоциите си. Той пък се светна, че е сгафил, и се притесни, така че даже и обикновен секс на леглото не можахме да си направим. Виж, на заранта нещата бяха други - сутрeшната ерекция си каза своето и направихме най-готиния сутрешен сеанс, който съм имала.

- Споделяла си, че в твоето легло са били не само футболисти, но и „цял” доста известен треньор! Какво е предимството им в секса - първични, разкрепостени, издръжливи или нещо друго?
- О, футболистите са много добри, разкрепостени и доста освободени любовници. Истината е, че за тях няма значение къде ще го пъхнат, важно е екземплярът да е красив, нежен и секси. Друго важно, което искам да кажа, е, че никога не съм търсила целенасочено връзки с футболисти.

В повечето от ситуациите инициатори са били те. Всъщност не съм имала връзки, всичко се свежда само до секс.

- Преди време в едно интервю беше възмутен/а от обидите на Русата Златка към Алисия и че Валери Божинов й изневерява с плеймейтката. Как ще коментираш новата любов на Валери с Николета Лозанова?
- Бях възмутена от това, че се опитаха да изкарат Алисия недостойна и лека жена. Не че Валери й изневерява - на всички беше ясно, че Валери не е от най-сериозните. Възмути ме държанието на Златка, сега и на Николета. Всички мъже изневеряват, но това не е задължително да става обществено достояние. Дразня се на този тип жени, които се хвалят с това, че са спали с някой семеен или обвързан мъж. Много е долно и жалко. А на Николета даже съм й посветила и песен. Всеки може да я намери в Интернет – казва се „От Николета да намажеш”.

- Да оставим плеймейтките и да се върнем на теб. Може ли да се каже, че травеститът Елза Парини е хиена в леглото?
- О, да, хиена и егоист. Обичам повече да получавам, отколкото да давам, но какво да се прави, такива сме силните „жени”. Обичам в леглото да става това, което искам аз, макар че, когато съм в ръцете на силен и способен мъж, рядко ми се дава възможност да поставям искания.

- Гей ориентираните хора предпочитат груповите изпълнения, по мои наблюдения. Какъв е твоят опит в това отношение - като численост и колаборация например - травестити, гейове, хетеросексуални, други?

- Да, понякога не е зле да се подсигуриш с по-голям избор в леглото или пък да разнообразиш. Случвало ми се е, но не ми е идея фикс. На мен са ми се случвали няколко тройки, една-две четворки, но за по-големи оргии нямам ясни спомени /усмихва се палаво - б. а./. С жени участнички не съм имала групови изпълнения.

- Ти често чатиш в сайтове за запознанства. Освен разговори имаш ли осъществени и реални интимни връзки?
- Получавам доста сексуални предложения, дори и финансово подкрепени. Не съм приемала, но е имало случаи да си допадна с някой мъж, с който сме се запознали в мрежата, и да се видим, и да завършим в леглото.

- Добре, а не ти ли е хрумвало да смениш пола си, да махнеш атрибута си, да си направиш истински гърди, въобще да станеш транссексуален и почти истинска жена като Дана Интернешанъл например?
- На този етап нямам подобни идеи, чувствам се в идеален мир със сегашното си телосложение и външни полови белези. Нямам намерение да правя каквито и да е операции. Обикновено травеститите поставят импланти на гърдите си, защото проституират и клиентите им търсят това. Аз не развивам подобен вид дейност, така че нямам подобни нужди.

- В България транссексуални почти няма. Това въпрос на желание ли е или най-вече на средства и възможности?
- О, със сигурност въпрос на средства. Тези операции са доста скъпи – придружени от пред- и постоперативно лечение с хормони струва около 15 000 долара.

Песента на Елза Парини посветена на Николета Лозанова:

Интервю: Светлана Терзиева - Сесил