Актьорът Джон Траволта отхвърли твърденията, че е имал сексуални отношения с мъж. Според него мотивът за обвиненията са пари.

Бившият пилот на актьора Дъглас Готерба твърди, че двамата са имали хомосексуална връзка, докато той е работил при Траволта. Съпругата на актьора Кели Престън нямала представа за връзката.

Готерба работи в авиокомпанията Alto на Траволта в продължение на 6 години, но през 1987 г. напуснал по собствено желание. В момента се води съдебно дело относно твърденията на пилота. Актьорът е категоричен, че твърденията са безпочвени и са мотивирани от пари.

"Това е Ахилесовата пета на всеки известен човек. Хората просто искат пари. Това е всичко. Не ми пука особено за това. Някои хора реагират много остро, но аз се примирих с медиите преди много време, не мога да ги контролирам", казва Траволта пред интернет изданието The Daily Beast.

Той споделя, че почти не е засегнат от обвиненията и от слуховете за личния му живот. Единственият път, когато се е притеснил от спекулациите е скоро след смъртта на сина му Джет през януари 2009 г. "Най-обидното нещо, което чух, беше за смъртта на сина ми. Темата за секса винаги ще бъде интересна за хората, но семейството не трябва да се замесва. Някои медии, не всички разбира се, паднаха много ниско с историите за смъртта на сина ми", казва Джон Траволта, пише БГНЕС.