Треньорите в „Гласът на България“ отделят едва по 5 минути на възпитаниците си. Младите таланти от предаването почти не виждат своите ментори извън снимките.

Миро, Преслава, Вики и Данчо Караджов се отнасяли със сериозно пренебрежение към подопечните си. И отделяли едва по два часа на седмица за работа с тях.

„Това е адски недостатъчно! На практика на треньорите хич не им пука какво става с участниците”, обяснява човек от екипа на риалити шоуто.

Младите певци разчитали на треньорите си, за да се подготвят, но имали едва по 5 минути срещи с тях. Треньорите дори не познавали хората, които са избрали. Преслава бъркала имена, а Данчо Караджов си ги записвал на листче.

Всеки изпълнител се подготвя сам, както може. Репетицията с ментора е само една, прави се с пиано и стига колкото за изпълнение на една песен веднъж. Треньорът може евентуално да направи някаква забележка, колкото да я заснеме камерата и след това да я пуснат в ефир.

Така зрителите остават с впечатлението, че младите таланти работят упорито с менторите си, но всъщност се подготвят съвсем сами. А четиримата ментори се виждат с участниците предимно пред камерите за записите на предаването, пише „Всеки ден“, цитира hotarena.net.