Tелевизията НВО съобщи, че прекратява снимането на сериала "Шанс" (Luck), след като трети кон загина по време на снимки.

Централната роля в 9-серийния първи сезон, който има огромен успех в САЩ, изпълнява 74-годишният Дъстин Хофман, за когото това е първа подобна задача в телевизионна продукция, пише vesti.bg.

Изпълнителен продуцент и режисьор на пилотния епизод е Майкъл Ман ("Жега", 1995,"Вътрешен човек", 1999, "Обществени врагове", 2009 ). На Хофман партнират Денис Фарина, Ник Нолти, Том Пейн.

Пилотният епизод беше показан в САЩ през декември, от 5 февруари т.г. започна излъчването на сериите, като до 11 март са излъчени седем. Преди дни бе съобщено, че вече е подписан договор за втори сезон.

В България, след масирана рекламна кампания, по платения канал НВО са излъчени пет серии.

Животното очевидно се е раздразнило по време на снимки, паднало и ударило фатално главата си. За да не се мъчи му е била приложена евтаназия - умъртвяване с инжекция.

Американската организация за етично отношение към животните е наблюдавала отблизо снимачния процес, след като други два коня загинаха през миналата година по време на снимки.

Сюжетът води зрителите зад кулисите на опасния свят на конните надбягвания. Там организаторите, жокеите, комарджиите и всички останали колоритни персонажи, които се навъртат около пистата, играят опасна игра. В нея всичко е заложено на една карта.

Високоинтелигентният герой на Дъстин Хофман живее на ръба на закона. Стажът му в сенчестия бизнес е солиден, той е абсолютен експерт по всичко, от което могат да се изкарат бързи пари - от незаконните залагания и дребния хазарт до прането на пари и машинациите, в които са забъркани големите казина.

Сериалът започва, когато той излиза от затвора, излежал тригодишна присъда.Среща се с бившия си шофьор и охранител (Денис Фарина) и двамата подготвят сложна престъпна схема, в центъра на която е пистата за конни надбягвания "Санта Анита" в Калифорния.