Петима младежи бяха откарани в критично състояние в болница след концерта на Пайнер в Благоевград.

Местните лекари се бориха за живота на фолк феновете повече от три часа.

Младежите са доведени от свои приятели директно от площада, където се състоя концертът. В най-тежко състояние е прието младо момиче, което се напило до умопомрачение от радост, че вижда любимите си изпълнители. Девойката била ужасно зле, прелята й е една банка, след което е трябвало да остане в реанимацията, но по нейно настояване си тръгнала, информира говорителят на МБАЛ – Благоевград, Даниел Петров.

Очевидци твърдят, че след като била свестена, първият въпрос, който задала на лекарите, бил: „Свършиха ли да пеят? Трябваше да се снимам с Константин и Илиян, искам да си ходя”.



На останалите четирима лекарите приблизително три часа преливали банки, за да ги свестят. След като били стабилизирани, медиците извикали родителите им, за да си ги прибират у дома.

Благоевградските лекари коментират, че са силно притеснени от видяното.

„Младите хора са изключително емоционални, те реагират много първично на всичко онова, което им носи радост или тъга. В състояние на еуфория човек е най-податлив на емоциите, именно това се е случило и с младежите при вида на техните любимци най-вероятно не са усетили как са се напили и се е стигнало до това да бъдат свестявани в СПО”, коментира пък шефът на отделението д-р Владиимр Рабаджийски, пише pik.bg.