Aрт фестивалът “Лицето на изкуството” в Свети Влас ще посрещне три театрални постановки на сцената на Амфитеатър „Арена”. Между 21 и 23 юли българските и чуждестранните жители и гости на курортния град ще се насладят на спектаклите “Елада Пиньо и времето”, „Тримата братя и златната ябълка” и “Любов в лудницата”.

На 21 юли от 20:30 ч. ще се играе „Елада Пиньо и времето” – театрален пърформънс по едноименния роман на Керана Ангелова (със субтитри на руски език). Режисьор и главна актриса в магическия спектакъл е Габриела Хаджикостова. В представлението основните инструменти са изненадите – необикновени асоциации от картини и мисли, които дръзко използват символи и препращат зрителя в една мономитология.

Театрална работилница „Магаре”, гр. Казанлък, пък ще гостува в Свети Влас, за да зарадва малчуганите на 22 юли с детския спектакъл „Тримата братя и златната ябълка”. Приказката ще се играе два пъти – от 19:00 ч. на руски език и от 20:30 ч. на български език.

Любимите български актьори от малкия екран Ненчо Илчев и Албена Павлова ще гостуват на морската сцена с постановката “Любов в лудницата” на Театър “Българан”. Написан от Емил Бонев и поставен от Емил Марков спектакълът е шеметна комедия, подходяща за летните нощи. “Любов в лудницата” ще разсмее българските и руските зрителите в Свети Влас на 23 юли от 20:30 ч.

Фестивалът ще продължи от 18 до 21 август, когато Михаил Йосифов – един от най-успешните български джаз музиканти, ще проведе майсторски клас по джаз импровизация. Другият артист, но с танцово ателие в края на лятото, ще бъде Надежда Дичева, която е хореограф и учител по съвременен танц и contemporary.