“Всичко, което се е случвало по време на прехода в България, е пресъздадено почти 100-процентово в “Под прикритие”.

Прекрасен сериал!”, възкликна в неделя вечерта министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той изгледа последната серия от първия сезон на кримката заедно с още двама министри, главния секретар на МВР Калин Георгиев и цветна компания от актьори, режисьори, писатели, политици, банкери... Откритата прожекция бе пред столичния клуб “Планет” - бара на мафиота Джаро в тв продукцията.

Финансовият министър Симеон Дянков се оказа очарован не само от естетическата стойност на “Под прикритие”. “Гледал съм първата и предпоследната серия и много ми харесаха. Филма ми харесва и финансово, и понеже знам колко струва, направо съм 100-процентов фен. Колкото повече такива сериали, толкова по-добре за българската култура”, коментира Дянков пред "Труд".

“Разбира се, че гледам “Под прикритие”, каза министърът на културата Вежди Рашидов, но не пожела да се ангажира с конкретен отговор на въпроса кой е любимият му герой в сериала. “Не е редно да ги делим!”, отсече Рашидов.

Каква роля би изиграл Цветан Цветанов във втория сезон на “Под прикритие”, не стана ясно. “Нека не коментираме - сега имаме по-важни неща”, лаконичен бе вицепремиерът. Пестелив на коментари бе и Чочо Попйорданов, който ще влезе в кожата на злодей наесен. “Подробностите се знаят само от продуцентите. Ако тръгна да ви разказвам нещо сега, то ще е само фантазия. Къде ще се явя и как - ще видите. Радвам се много за този сериал, хората, които го правят, са ми приятели. Интересен ми е, гледам го с удоволствие”, каза актьорът. И се закани, че за много от героите нещата няма да са същите, щом той влезе в “Под прикритие”.

Почти целият звезден екип на кримката премина по червения килим преди прожекцията. Най-елегантен бе къртицата в полицията Деян Донков, който се появи в строг тъмен костюм с папийонка.Красавицата Ирена Милянкова пристигна с продуцентите Димитър Митовски и Росен Цанков, по-късно към тях се присъедини и третият им съдружник в “СИА” Димитър Гочев. Екранната дъщеря на топ ченгето Владо Пенев - Снежана Макавеева, демонстрира абсолютно неподчинение, като пренебрегна официалната пътечка и се сля със зрителите. Тя се появи със сложна пънк фризура и тежък грим. Естествено мафиотът Джаро (Михаил Билалов, който живее в Париж) не дойде на партито. Шегата бе, че криминалният бос не може да се появи на парти с вътрешния министър.

“Искам да благодаря на всички, които участваха в този продукт!”, каза накратко Димитър Митовски. И приканваше публиката като на рок концерт: “Не чувам аплодисменти! Не чувам!”