Фронтменът на U2 Боно, Гуен Стефани, Ашли Греъм и Зендая бяха сред наградените на церемонията "Жени на годината" на сп. "Глемър".

Фронтменът на U2 Боно беше първият мъж, включен в класацията на изданието, която отличава заслугите на видни дами от областта на модата, спорта, бизнеса и политиката.

Главната редакторка на изданието Синди Лийв коментира, че той е направил "толкова много за жените по света, като никой друг", затова е сред наградените. Тя припомни ангажираността на Боно и неговата фондация "One" в полза на ограмотяването на 62 млн. момичета по света, които нямат достъп до образование и 500 милиона жени, които не знаят да четат.

Певецът дойде на церемонията в Лос Анджелис със съпругата си Алисън Хюсън и дъщерите си Ив и Джордан. При получаването на приза той призова новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп да направи "равенството между половете приоритет".



Гуен Стефани обра овациите с роклята си на "Марчеса". Ашли Греъм сложи бял прозрачен гащеризон на "Гала Лахав", а Кара Делевин - черна прозрачна рокля на "Ели Сааб". Бившата половинка на Джони Деп - Амбър Хърд, беше в стилна кремава рокля с изрязано деколте.

Снимки: Getty