Доналд Тръмп изнасилил бившата си съпруга Ивана под въздействието на силна болка и гняв, след като си направил операция за намаляване на плешивостта.

За операцията признава общата им дъщеря от брака на милиардера и красивата чехкиня. Иванка Тръмп често се подигравала на баща си заради интервенцията, при която се режат части от скалпа, разкрива нова биографична книга за американския президент, посветена на една година в Овалния кабинет.

Косата на Доналд Тръмп отдавна е популярна тема в социалните медии, като хората често се подиграват не само на цвета, но и на формата. Мнозина залагат, че той има и тупе. Това не е вярно.

Прическата му се сравнява с рошави чехли Gucci, с тролска кукла и грозна гъсеница в Перу.

Според новата книга на Майкъл Улф, посветена на първата година на президента Тръмп в кабинета "Огън и ярост: В Белия Дом на Тръмп", Иванка Тръмп се надсмива на собствения си баща и споделя с приятели, че имал операция за намаляване на скалпа, която да спре оплешивяването му, разказва Huffington Post.

Това е операция, при която се отстраняват части от скалпа, засегнати от алопеция, за да се намали общата площ на плешивост.

Тръмп си е я направил през 1989 година.

Американското издание пише, че болката, която изпитвал и яда от това колко го боли, той излял над тогавашната си съпруга Ивана - майката на красивата Иванка. Ивана разказва за пръв път това по време на развода им през 1990 година, се твърди в книга, написана 3 години по-късно от тексаски репортер, озаглавена "Изгубеният магнат. Многото животи на Доналд Тръмп".

По време на президентската кампания адвокатът на Тръмп заплаши репортер, написал, че е изнасилил съпругата си в Ню Йорк - във видеото. Поводът са нападките на Тръмп за мигрантите от Мексико, които той нарича "изнасилвачи".

Полудял от болка преди 29 години, когато се подложил на това, той искал да накара Ивана да страда като него и я обвинявал, че тя му препоръчала пластичния хирург.

"Вашият шибан лекар ме съсипа! - изкрещява той. Доналд навежда Ивана на леглото. След това я хваща за косата, там, където са го рязали него. Доналд започва да къса косата на Ивана, сякаш се опитва да я накара да почувства същата болка, която изпитва. Ивана започва да плаче и да крещи. Той разкъсва дрехите си и разкопчава панталоните си". В книгата следва детайлно описание на случилото се. На следващия ден, когато Ивана се върнала в спалнята, той я чакал. Тя изглеждала ужасена от разкъсаната коса, разпръсната навсякъде в леглото, той я гледал яростно и попитал Нали боли?

По-късно самата Ивана признава с половин уста това в официално съобщение. Медията обаче напомня, че през 1991 година Ивана подписва споразумение, което й забранява да говори за брака си. "За мен това бе изнасилване, но не искам думите ми да бъдат възприемани буквално и в криминалния смисъл на думата", заявява днес 68-годишната Ивана. 

В много случаи тази операция, известна още като операция за намаляване на алопеция, се извършва в две стъпки. Първо, около четири до шест седмици преди процедурата лекарите пренасочват някои от артериите на главата. Втората стъпка е да се оформи Y-образна част от скалпа на пациента. Белезите обикновено са покрити с коса. Американската асоциация за косопад има негативно отношение към този тип интервенция.

"Иванка се подиграва на баща си пред други хора", се казва в новата книга, посветена на една година от мандата с автор бившия коментатор на "Гардиън". 

Иванка Тръмп често описвала и самата интевенция - изрязва се кръг от скалпа, и краищата се събират, за да се оформи косата. Освен това американският президент използвал и втвърдяващ спрей.

В книгата място намира и темата за цвета на косата му - ползвал продукт Just For Men (Само за мъже) - това е вид боя, която колкото по-дълго остава, толкова по-тъмно става.

Проблемът е, че Доналд Тръмп явно нямал търпение да изчака багрилото да си свърши работата, което отнемало 5 мин. Затова и косата му ставала оранжево-руса.

Публикуването на откъси от нова книга за управлението на Доналд Тръмп

разкрива, че бившият шеф на кампанията на Тръмп и стратег в Белия дом Стивън Банън смята за "предателска" и "непатриотична" скандалната среща на Доналд Тръмп младши, зетя на Тръмп Джаред Къшнър и Пол Манафорд с руснаци, предлагащи злепоставяща информация за Хилари Клинтън, през юни 2016 г. в "Тръмп тауър".

Книгата обаче съдържа и други неочаквани разкрития, като това, че никой от кампанията на Тръмп не е очаквал той да спечели президентските избори, а самият Тръмп, както и повечето хора в щаба му, гледал на участието си в надпреварата като на трамплин за кариера в телевизията или политиката. Според Улф настоящата първа дама Мелания Тръмп била ужасена от перспективата за победа на съпруга си. Когато в нощта след изборите станало ясно, че Тръмп всъщност печели пред Клинтън и отива в Белия дом, Мелания избухнала в сълзи и то не от радост.

Директорът по комуникациите на първата дама отхвърли тези твърдения и каза, че книгата трябвало да се продава на щанда за преоценена фантастика, пише vesti.bg

Според Улф дъщерята на президента Иванка Тръмп и зет му Джаред Къшнър били сключили сделка кой от тях един ден да се кандидатира за президент. Иванка хранела надежди първата жена президент на САЩ да е не Хилари Клинтън, а тя. 

В откъсите, стигнали до медиите, се твърди, че във вътрешните борби често участвала група, включваща Къшнър, Иванка и икономически съветник Гари Кон, която се противопоставяла на клика начело с Банън. Улф цитира съветника по националната сигурност на президента Ричард Никсън, Хенри Кисинджър, според когото "Това е война между евреи и неевреи".