В петък вечерта дворът на двореца „Врана” бе изпълнен с близо 400 представители на бизнеса, медиите, царски особи от цяла Европа, премиери и президенти.

Поводът бе 80-тата годишнина на Симеон II. И макар някои то присъстващите да не отговаряха на дрескода, менюто и най-вече подборът на вина беше като за царски особи. Наздравиците – също. Общо 5 български изби се включиха с техни емблематични марки. Една от избраните изби в менюто за специалния рожден ден e New Bloom Winery.

Тя се представя с бяло вино от новата си едноименната серия New Bloom и с червено F2F. Бялото е висок клас купаж между Совиньон Блан и Шардоне, в стил „Нов свят” с динамичен и свеж дизайн. Вината в тази серия демонстрират потенциала на родните изби да правят модерни продукти. Червеното F2F е от сорта Дорнфелдер. New Bloom Winery са единствената изба у нас, която култивира този сорт.

Общото мнение на високопоставените гости беше, че нивото на българските вина е много високо. Те бяха очаровани от многообразието на сортове и топ качеството на родните марки.

New Bloom Winery се наложи на пазара като една от най-модерните и технологично напреднали български производители. Избата притежава 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина и работи както с добре познати сортове като Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера (сортът, от който се прави Просеко).

В последните пет години винарната е напълно реконструирана, като към нея е изградена нова модерна лаборатория за проследяване и замерване на всички производствени процеси. Екипът енолози разполага и с иновативната технология за микровинификация, която позволява да се бутилират и бутикови серии висококачествени вина.

Времето на гроздобера се избира внимателно, гроздето се бере на ръка, сортира се ръчно, транспортира се в малки касетки и се подлага на минимална обработка, за да се запази в най-голяма степен силния характер на сорта грозде. New Bloom Winery е добре позната на пазара и с други интересни български вина с модерно излъчване като сериите Verano Azur и Pixels.