Родена през 1973 г. в с. Житораджа, Цеца Величкович започва да пее от съвсем малка, а сега е известна като най-голяма звезда на Балканите за всички времена.

Наричат я кралицата и детето чудо на сръбската музика, има 16 самостоятелни албума и стотици концерти в цял свят.

През март Цеца за пореден път идва у нас, за да изнесе не един, а два грандиозни концерта в зала "Арена Ареец"- на 16 и на 17 март.

Какво я вдъхновява да прави музика толкова години, чувала ли е изпълнението на Валери Божинов и с какво се различава българската публика от всички останали - вижте в интервюто с Цеца Величкович:

- Спомняте ли си за първите Ви впечатления от страната ни?

- И до ден днешен си спомням впечатленията ми от гостоприемството и емоционалната публика… В началото на кариерата ми, това са били важни моменти за мен – музикално участие в друга държава. Чувствам се щастлива всеки път, когато говоря за това сега.

- Различни ли са България и хората сега от времето, когато за първи път сте излизали на родна сцена?


- Знаете ли, публиката в България е много различна, повярвайте ми. Родена съм в Южна Сърбия и чувствам силна връзка със страната ви. Разбирам вашия език и мога да усетя природата ви. Българите обичат да показват емоциите си и за тях едно единствено нещо е важно – песента! Чак след това изпълнителят и мястото на концерта… харесвам това! Имаме най-силната връзка – музика и песен!

- Песента Trepni от новия Ви албум доби страхотна популярност както у нас, така и в други страни. Достигна ли до Вас изпълнението на този хит от българския футболист Валери Божинов?

- Да, достигнаха и до мен неговите видеа и се радвам, че този човек така от сърце харесва песента...

- Много хора са плакали на Ваши песни, но има ли песен, която е разплаквала Вас?


- Текстовете на песните ми са изключително важни за мен и затова ги подбирам много внимателно. Държа да пея за нещо истинско и повечето от песните са вдъхновени от моя личен живот.

Никога не съм крила, че може би най-емоционалната песен в живота ми е Pile и всички знаят на кого е посветена тя… Тя има специално място в сърцето ми!

- Какво бихте казали на Цеца, ако сега се върнете назад във времето и отново сте на 20 години?

- Знаете ли, предвид кариерата ми, мога да заключа, че съм много щастлив човек. Благодарна съм за пътя, който извървях и за всичко хубаво, което ми се е случило.

- Имате всичко, за което може да мечтае един човек, но има ли нещо, което не Ви достига?

- Любовта на публиката – това е нещо, от което винаги ще имам нужда. Тя е моето вдъхновение, за да продължавам да правя това, което умея най-добре.