Цеца Величкович пя напълно безплатно пред 70 000 свои почитатели, сред които и много българи, на централния площад в Белград.

Фолк звездата се завърна пред столичната публика след 7-годишна пауза, като обяви, че обожава града си и затова е решила да му подари концерт, в който се раздаде напълно.

Цеца се изяви пред сградата на сръбския парламент - Скупщината, без пари, съобразявайки се с лошата финансова ситуация в сръбската столица. През 2007 г. Ражнятович също направи безплатен концерт на централния площад в Белград, като сама финансира музикантите, които свириха с нея.

Съпругата на убития сръбски гангстер Аркан винаги е твърдяла пред медиите, че на 31 декември не обича да има участия и че предпочита за празниците да бъде със семейството си. Тази година тя направи изключение и изпълни най-големите си хитове пред екзалтираната публика, която през цялото време скандираше: „Обичаме те, Цеца". Част от феновете бяха със собственоръчно написани плакати, които също се обясняваха в любов на звездата. „Нашите гости и съграждани заслужават истинско посрещане на Новата година. Затова реших да подаря на Белград концерт и да пея безплатно за своя град, за своята земя, за нашите хора и нашите гости", обясни мотивите си фолкаджийката.

Площадът започна да се пълни още в 8 вечерта от нетърпеливи почитатели, част от които бяха и българи. Повечето от тях празнуваха новогодишната нощ в кръчми и хотелски ресторанти в Белград, привлечени от обилната храна, възможността да се пуши на масата и приемливите цени. Към 23 часа обаче заведенията опустяха заради концерта на фолк звездата, а площадът не можа да побере всички желаещи да чуят любимката си.

Почитателите накацаха по дърветата и околните улици, но въпреки далечното разстояние успяха да видят Ражнятович заради огромната видеостена, която почти закриваше сградата на парламента. Цеца бе облечена в изключително елегантна черно-бяла рокля и къса кожена наметка в същите цветове. Върху черните сатенени ръкавици грееше огромен смарагдов пръстен, който бе част от ансамбъл, включващ още колие и дълги обици.

За да подчертае още повече своята елегантност, Величкович бе облякла беквокалистките си в черни къси палта и сиви панталони. Младите момичета не носеха и никакви бижута и почти се сливаха със сцената, на която Цеца бе пълновластна господарка. Тя пя повече от час, като непрекъснато пращаше въздушни целувки и се обясняваше в любов на публиката си. Точно в 24.00 часа певицата пожела здрава и весела нова година само с няколко думи и продължи с изпълнението си.

Празничната заря, която озари небето на Белград по същото време, успя да смути професионалистката само за няколко секунди, в които тя натисна по-силно слушалката в ухото си, но не спря да пее. Купонът на площада в Белград, за който помогна и сравнително топлото време, продължи до 2 часа през нощта с изпълнения и на други сръбски певци, а след края на концерта си Цеца благодари в туитър на почитателите си за прекрасното посрещане на новата година.