Шоуменът Слави Трифонов е осъдил предаването "Господари на ефира" за малко над 13 000 лева за нарушени авторски права. За това се разбра от пост на водещия във фейсбук. Той ще дари парите от обезщетението на майки на деца с увреждания, които ще получат и средствата от големия му концерт в Лондон. Ето и текста на цялата публикация на Трифонов:

Hotnews.bg припомня, че през есента на миналата година господарите сами се похвалиха, че те са осъдили Слави за авторското право Решението на съда от 2 август 2017 г. е окончателно и без право на обжалване, твърдяха тогава от предаването по нова телевизия.
Делото бе заведено от продуцентската компания на Трифонов "Седем осми" с мотива, че излъчвайки откъси от "Шоуто на Слави" за скечовете на предаването, "Господарите" са нарушили Закона за авторското прави и сродните му права. Върховният касационен съд постанови, че използването на откъси от „Шоуто" не нарушава авторските права.
Явно обаче съдебната битка не е приключила миналата година и Слави днес може да се поздрави с успех. Делото продължи цели 10 години и явно егото и на двамата продуценти-Трифонов и Халваджиян е огромно, щом ангажираха магистрати и свидетели през цялото това време за някакви си 13 бона, които и за двама са джоб парса.