В интервю за в. Daily Mail Джордж заяви:

"Ще ми се да бях сложил край на всичко това преди 20 години. Ще ми се да бях работил с Мадона, когато ми предложи преди 20 години. Тогава си казвах: "Тичам, само когато ме гонят".

Още тогава исках да откажа алкохола и цигарите и помня, че си казвах: "Като стана на 40, няма да е така". Само че беше и то - по-лошо."

Джордж, който стана известен с групата си Culture Club през 80-те, днес признава, че поведението му е било саморазрушително и че няколкото бурни години, довели до вкарването му в затвора, са го вдъхновили да преосмисли начина си на живот.

Певецът на "Karma Chameleon" беше арестуван в Ню Йорк през октомври 2005 г. по подозрение в притежание на кокаин и беше осъден на пет дни общественополезен труд, който положи през август 2006 г. Две години по-късно получи 15-месечна присъда за нападение, от която излежа четири месеца.

"В нощта, преди да замина да излежавам присъдата си, слушах с майка ми песента "Hope There's Someone”, а тя се разплака. Тогава ѝ казах: "Мамо, ще се оправя. Не се притеснявай. Ще продължа напред."

Успях да преодолея този момент като си казвах, че човекът в затвора не съм аз, а е човекът, който съм бил преди няколко месеца. И непрекъснато си повтарях: "Това вече не си ти".