Световни хитове, любими естрадни шлагери и емблематични български народни песни, изпълнени с електронна цигулка…Това бе атмосферата на бутиковия концерт на световноизвестния цигулар Светлин Радославов в Слънчев бряг.

Гостите в Bedroom beach останаха изумени от виртуозността, с която музиканта се изяви на най-голямата клубна сцена в България. Над 2 часа продължи представянето му пред българска публика, а репертоарът му включваше музика от всички краища на света. Най-аплодирани обаче бяха авторските му интерпретации от българския фолклор, в това число „Излел е Дельо Хайдутин“, „Девойко мари хубава“ и „Зайди Зайди, ясно слънце“.



Още в самото начало на вечерта Svet призна, че денят е изключително емоционален за него, защото отбелязва годишнина от любовта си с Таня Тингарова. Двамата са двойка освен в живота и на сцената и определено се допълват по перфектен начин в своите изпълнения.

Всъщност кой е Светлин Радославов? Свет, както е артистичния му псевдоним е определян от медиите като музикална и интернет сензация. И ако често подобен род суперлативи са изкуствени и преувеличени, то в неговия случай са самата истина. Българинът, живее над 20 години в Америка и буквално взривява социалните мрежи със своите модернистични изпълнения на цигулка. Звездата му изгрява в шоуто „Америка търси талант“, след като легендарния Хауърд Стърн го определя като „най-добрия цигулар, който е виждал“. През 2016г. той разплака стотици хиляди българи по целия свят, със своето изпълнение на националния химн. Ето защо това бе и логичната кулминация на неговия концерт в Слънчев бряг.