Още с първото си появяване в „Черешката на тортата” Катрин Вачева разпали страстите, за което вероятно е взета и в предаването.

Брюнетката, която се представя като моделка, дели една маса с доказани професионалисти като Кубрат Пулев, Параскева Джукелова, Радина Кърджилова и Моньо Монев. Още в първия епизод Катрин привлече вниманието на Пулев с липсата на сутиен и той я попита директно защо не си е сложила. Вачева обаче не се смути от въпроса и безцеремонно отговори, че роклята й е с гол гръб и не позволява носенето на бельо. Преди това тя се ожали, че журналистите са я набедили за скандална, но това е само етикет, сложен й насила.


Участието й обаче подразни и актьора Моньо Монев от „Откраднат живот”. Силиконката му се подигра, че яде като манекенка, като реже храната си на малки хапки, без да е наясно, че това е изискването на етикета за всеки джентълмен. „Аз просто съм така възпитан”, опонира й актьорът. Зрители също се чудят как Вачева се е настанила на подобна изискана маса: „Катрин Вачева какво прави сред тези хора?” са част от коментарите във Фейсбук.