Непрестанни ненужни допълвания, прекъсвания, подхвърляния, дори забележки между водещите изпъстрят напоследък сутрешния блок на Нова телевизия.

Война трещи, макар и „студена" засега, между Ани Цолова и Виктор Николаев, разкриха дългогодишни колеги на двамата. А продуцентите на „Здравей, България" се били видели в чудо да очакват неочакваното от двамата всяка сутрин в ефир, пише ''Всеки ден''.

Цолова е по-активна във военните действия, забелязват и зрителите. Ани дори вече не крие с фалшиви усмивки подмятанията си към Виктор. Прекъсва го, дудне непрекъснато заедно с него, когато Николаев е наред да води прегледа на печата на разсъмване. Прави му и забележки. И това е видно всеки ден от екрана.

Николаев понякога не й остава длъжен, но в повечето случаи се прави, че не е чул репликите и дупликите на Цолова, и ги пропуска покрай ушите си. Като обаче видимо си личи как се стяга от напрежение.

Вчера сутринта например, докато показваше какво има из пресата, Виктор на няколко пъти получи забележки от колежката си от типа: „Това сме го разказвали вече", „Ама прочети още, недей да оставяш хората без инфо" и други от типа „кажи това, кажи онова".

Докато Николаев съобщаваше как Мария Мусорлиева се извинила за думите си по Нова тв, че по-добре да има дъщеря проститутка, отколкото син журналист, Цолова вметна назидателно: „И това е член на ЦИК"! Този път обаче Виктор не издържа и отвърна, като я поправи: „Шеф в ЦИК е!". Цолова го стрелна с гневен поглед.



Колежката доста го закъсва, когато става въпрос за политика, където колегата Николаев е в пъти по-печен, категорични са в Нова. Ани обаче никога не си признавала. Напротив, извън ефир все се цупела и демонстрирала, че тя повече работи, а Виктор се скатава. „He мoгa дa пpaвя вcичĸo, пиcнa ми вeчe! Бяxмe се paзпpeдeлили и тoвa зaдължeниe бeшe нa Bиĸтop. Ho тaĸa e пo-лecнo, нaли, зa вcичĸo aз дa миcля!", вдигала всеки ден шумотевица с цакане капризната Цолова.

Прерастването на ритането по кокалчетата във война обаче станало покрай интервюто им с президента Росен Плевнелиев на живо от „Дондуков" 2 и излъчвано в централните новини на 21 октомври. Цолова изведнъж научила, че шефовете спрягат вариант само Николаев да е при държавния глава. И буквално откачила.

Когато този вариант й се разминал, Ани научила и нещо друго, което я сринало и озлобило към уж големия й приятел Виктор. Из коридорите на Нова тв се шушука, а според източници на „Всеки ден" е и вярно, че се обсъжда вариант Виктор Николаев да остане сам водещ на сутрешния блок, както Антон Хекимян в Би Ти Ви.

А Ани Цолова да поеме прегледа на печата и да се включва от време на време успоредно с колегата по някои битови теми. Видяло се било от конкурентната телевизия, че с един човек в ефир нещата вървят по-ясно и безпроблемно. Особено при разговори с повече от един гост, когато, като се добавели и въпросите от двама водещи, ставал „голям калабалък".

Цолова обаче вдигнала жесток панаир и заплашила, че ще напусне. Затова засега идеята е замразена.